Extra Oog Info

We kunnen er niet onderuit: de nieuwe generatie groeit op met beeldschermen. Of het nu tv is, tablets of mobiele telefoons. Onze kinderen gebruiken ze thuis, maar ook op school. Goed voor de ontwikkeling, maar het brengt ook gevaren mee voor de ogen. Steeds meer kinderen moeten een bril. Dat zien we in de enorme toename van bijziendheid bij kinderen op jonge leeftijd. Een oorzaak daarvan is dat ze d.m.v. de mobiele apparaten steeds vaker langdurig op een korte afstand aan het werk zijn, waardoor er steeds meer – sterkte bij de huidige meet gegevens komen.

Ook zien we dat het blauwe licht van beeldschermen (TV, mobiel en tablet) het bioritme verstoord en de hormoonhuishouding beïnvloed. Dit is vooral van invloed op het slaap-waakritme, waardoor we steeds moeizamer in slaap komen.

Wij als Focus Optiek zijn ons daar bewust van en zijn daarom sinds Januari 2019 begonnen met het toevoegen van een speciale coating, genaamd de Bluecoat, die de straling van het blauwe licht tegen gaan. Wij bereken hiervoor een actie toeslag van € 20,- per glas.

Hierdoor worden de ogen van uw kind extra beschermd tegen het schadelijke blauwe licht van onze mobiele apparaten.

Print article